21 april 2020 is bekend geworden dat de maatregelen m.b.t. het samenkomen zijn verlengd. Wij zijn als afdeling Oss-Den Bosch van mening dat, gezien het feit dat veel leden behoren tot de risicogroep, het niet verstandig is om nog voor de zomervakantie bijeenkomsten te houden in de Meteoor.
We hopen dat wij na de zomervakantie (2 september 2020) weer kunnen starten met onze bijeenkomsten.

 

Jubilarissen:

Tijdens onze jaarvergadering van 5 februari 2020 hebben wij en het hoofdbestuur aandacht besteed aan leden die 25 jaar of langer lid van van de PTCC. De leden hebben een certificaat en een mooie multi-functionele pen van het hoofdbestuur ontvangen.

 

Sponsoren:

Leden van de PTCC, Personal Thuis Computer Club, krijgen op vertoon van de plastic hoes van Computer Idee of het ledenpasje, 10 % korting bij FST Computers Titus, Brandsmaplein 18 in Oss, op refurbished computer systemen onder garantie, inclusief Windows 10 en gratis overzetten van de bestanden.

 

PTCC Extra informatie:

Ook wij in Oss merken dat het PC gebeuren nauwelijks nieuws geeft, waardoor de belangstelling ook bij ons afneemt.

Daarom menen wij extra activiteiten te moeten ontwikkelen. Dit proberen wij te doen binnen de geraamde kosten voor workshops.

 

Wij noemen deze activiteiten PTCC extra. De activiteiten vinden plaats in “Ons huis van de Wijk” (zie agenda).

 

Wat zijn die:

Arduino minicomputers.

We proberen een groep leden de programmeertaal te leren en allerlei proefjes te realiseren. Met schakelaar en ledlampjes kan je al leuke dingen doen. Dit doen we voorlopig 1x per week. Meedoen kan als men betaald voor de kosten van de materialen.

 

Domotica groep.

Door leuke contacten met Robshop, een Europees Domotica bedrijf dat in Oss is gevestigd, kunnen we op de hoogte blijven wat op dit gebied te koop is. De ontwikkelingen in deze branche gaan zodanig dat snel overjarige artikelen ontstaan. Dit bedrijf wil ons behoorlijk sponsoren, als wij zeer goedkoop de overjarige spullen aan onze leden kunnen en willen verkopen. Het mes snijdt aan twee kanten omdat zij van hun spullen afkomen en onze leden voor enige euro’s leuk en goed bruikbaar materiaal kunnen kopen. Dit om te spelen en of serieuze alarm installaties aan te leggen. Voor deze leden hebben we ook 1 keer per week een begeleiding om te dit te activeren en hiermee te experimenteren.

 

 

Op 2 mei 2018 is het Brabants Dagblad bij ons op bezoek geweest en heeft een mooi stuk geschreven. Dit stuk is te lezen in onderstaande foto (de foto kan vergroot worden door op foto te klikken).

We zullen ook voortaan een herinneringsmail versturen voor de clubavond. Wil je deze mail ontvangen stuur dan een e-mail naar het volgende adres met daarbij je naam en adresgegevens: ossdenbosch@ptcc.nl

Uitschrijven van de mail kan voortaan via de link onderin de herinneringsmail.

 

Er kunnen voortaan goederen worden aangeboden die door ons dan op de clubavond te koop worden aangeboden. De spelregels hiervoor liggen bij de ingang van het clubgebouw.