Bijeenkomst Digid op 6 maart 2023:

Op deze avond is er vanuit de bibliotheek een avond verzorgd over Digid (https://www.digid.nl/), 2 traps verificatie en het machtigen van DigiD. Oefenen met DigiD kan via de site: https://overoefenen.nl/programmas/oefenen-met-digid/.Zoals als beloofd is deze presentatie vrij te downloaden. Meer informatie naast de behandelde onderwerpen is te vinden op: https://digivitaler.nl/home/ Daarnaast is er ook nog iets getoond van MijnGezondheid.net via https://home.mijngezondheid.net/ 

PTCC 2024 03 Informatie Bijeenkomst Digi D
PDF – 2,1 MB 58 downloads

PTCC Extra informatie:

vanaf 1 januari 2024 zal de PTCC extra voortaan op dinsdag- en vrijdagmorgen zijn in "Wij(k) de Haard", Brederostraat 465344 VB  Oss

 

Telefoon & Tablet Café:

In verband met de geringe belangstelling voor het Telefoon en Tablet Café op de woensdagavond hebben wij  moeten besluiten om hiermee te stoppen. Voor vragen over telefoons en tablets kan men nu terecht tijdens de PTCC extra bijeenkomsten in "De Haard".

 

PTCC Extra informatie:

Ook wij in Oss merken dat het PC gebeuren nauwelijks nieuws geeft, waardoor de belangstelling ook bij ons afneemt.

Daarom menen wij extra activiteiten te moeten ontwikkelen. Dit proberen wij te doen binnen de geraamde kosten voor workshops.

 

Wij noemen deze activiteiten PTCC extra. De activiteiten vinden plaats in “De Haard” (zie agenda).

 

Wat zijn die:

Arduino minicomputers.

We proberen een groep leden de programmeertaal te leren en allerlei proefjes te realiseren. Met schakelaar en ledlampjes kan je al leuke dingen doen. Dit doen we voorlopig 1x per week. Meedoen kan als men betaald voor de kosten van de materialen.

 

Domotica groep.

Door leuke contacten met Robshop, een Europees Domotica bedrijf dat in Oss is gevestigd, kunnen we op de hoogte blijven wat op dit gebied te koop is. De ontwikkelingen in deze branche gaan zodanig dat snel overjarige artikelen ontstaan. Dit bedrijf wil ons behoorlijk sponsoren, als wij zeer goedkoop de overjarige spullen aan onze leden kunnen en willen verkopen. Het mes snijdt aan twee kanten omdat zij van hun spullen afkomen en onze leden voor enige euro’s leuk en goed bruikbaar materiaal kunnen kopen. Dit om te spelen en of serieuze alarm installaties aan te leggen. Voor deze leden hebben we ook 1 keer per week een begeleiding om te dit te activeren en hiermee te experimenteren.

 

 

Op 2 mei 2018 is het Brabants Dagblad bij ons op bezoek geweest en heeft een mooi stuk geschreven. Dit stuk is te lezen in onderstaande foto (de foto kan vergroot worden door op foto te klikken).

We zullen ook voortaan een herinneringsmail versturen voor de clubavond. Wil je deze mail ontvangen stuur dan een e-mail naar het volgende adres met daarbij je naam en adresgegevens: ossdenbosch@ptcc.nl

Uitschrijven van de mail kan voortaan via de link onderin de herinneringsmail.

 

Er kunnen voortaan goederen worden aangeboden die door ons dan op de clubavond te koop worden aangeboden. De spelregels hiervoor liggen bij de ingang van het clubgebouw.